top of page
tanjamaes2

Bijna 1.000 Leuvense leerlingen fietsen op WK gravelparcours

Naar aanleiding van het WK gravel dit weekend, organiseerde de stad Leuven deze namiddag een unieke fietstocht voor scholen. Bijna 1.000 Leuvense leerlingen uit 14 scholen kregen de kans om 3.000 meter te fietsen op een deel van het officiële WK gravelparcours in Leuven. Dit evenement bracht niet alleen sportiviteit naar de stad, maar zorgde ook voor een unieke ervaring in de aanloop naar het WK gravel.

De bijna duizend leerlingen uit de 2e en 3e graad lager onderwijs en de 1e graad secundair onderwijs verzamelden omstreeks 13 uur op het Provincieplein, waar het startschot werd gegeven. Schepen van onderwijs Lalynn Wadera en schepen van sport Johan Geleyns fietsten zelf ook mee en toonden zich bijzonder trots op de massale opkomst. De sfeer was feestelijk en de leerlingen genoten van de kans om, net als de professionals, een stukje van het parcours te verkennen. 

Drieduizend meter verder fietsten de leerlingen tot over de finishlijn aan de Philipssite en waanden ze zich voor een dag wereldkampioen. Na aankomst kregen ze allemaal een unieke WK-drinkbus, ontworpen door enkele Leuvense leerlingen, en keerden ze weer naar school of huis. ​ Helemaal klaar om dit weekend mee te supporteren voor hun favoriete Gravelien(ne).


Natuurlijk deed Mater Dei ook mee!

Hier kan je alvast enkele foto's en filmpjes bekijken.






























46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page